23948sdkhjf

De levererar dörrar till världens högsta trähus

"Det känns hedrande"
Den norska byggentreprenören Hent AS, som har fått det spännande uppdraget att uppföra världens högsta träbyggnad, har nu gett SSC förtroendet att leverera de 400 dörrar som behövs till det uppmärksammade byggprojektet. Det framgår i ett pressmeddelande.

– Det känns hedrande att få förnyat förtroendet av Hent AS. Att dessutom få vara med och leverera våra produkter till världens högsta träbyggnad känns fantastiskt. Vi har god erfarenhet av att arbeta med dem och vet vilka förväntningar de har i sina byggprojekt, säger Kenneth Johansen, ansvarig säljare mot den norska marknaden, i pressmeddelandet.

Mjøstårnet blir hela 18 våningar högt med en tredjedel kontor, en tredjedel hotell och en tredjedel bostäder. Dessutom tillkommer simhallen på omkring 4 700 kvadratmeter och ett antal hyreshus. Hela projektet handlar om 30 000 kvadratmeter och en investering på cirka en miljard norska kronor.

SSC har genom åren levererat till flera andra uppmärksammade byggprojekt som t ex Turning Torso och Nya Karolinska men med detta uppdrag får man nu också ett landmärke inom träbyggnadsbranschen.

– I Mjøstårnets fall så handlar det om en multifunktionell byggnad med olika verksamheter och krav vilket passar SSC:s expertis väl. Det känns därför extra roligt att få leverera till ett så uppmärksammat landmärke som Mjøstårnet. Uppdraget är ett kvitto på att vi även har ett starkt varumärke i Norge, säger Kenneth Johansen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063