23948sdkhjf

Hemsö påbörjar byggnationen av tredje etappen i Sandbyhov

Allt beräknas bli klart år 2020.
Hela detaljplanen för Sandbyhov i Norrköping har vunnit laga kraft och Hemsö påbörjar byggnationen av det så kallade Nodhuset. Det nya huset ska inrymma vårdlokaler för Region Östergötland samt 42 hyreslägenheter som Norrköpings kommunägda bostadsbolag, Hyresbostäder, förvärvar för 108 miljoner. Totalt får Nodhuset en yta på 9 000 kvadratmeter.

Nodhuset blir 10 våningar högt och de första tre planen över marknivå är avsedda för vårdverksamhet med viss yta för kommersiella ändamål. Resterande sju plan ovanpå bottendelen blir hyresrätter.

Byggnationen av Nodhuset påbörjades under sommaren 2018 och beräknas vara klart i juli 2020. Ambitionen är att uppnå Miljöbyggnad Silver.

– Nu fortsätter vi att utveckla området och skapar en modern stadsdel med lokaler för samhällsservice. Kombinationen av vårdlokaler, kommersiella ytor och hyresrätter i samma byggnad ser vi som en attraktiv lösning i framtidens stadsdelar. Vi har haft ett mycket givande samarbete med kommunen när vi har arbetat fram detaljplanen och vi är glada över att nu kunna erbjuda hyresrätterna till Hyresbostäder, säger Nils Styf, vd på Hemsö, i ett pressmeddelande.

– Vi är glada och nöjda med att kunna bidra till Sandbyhovs utveckling genom denna affär. Vi har länge velat öka vår närvaro och kunna erbjuda hyresrätter på norr, och med Hemsö som byggherre och framtida granne får vi en kompetent och bra samarbetspartner, säger Gunnar Boquist, vd på Hyresbostäder.

I den första etappen av stadsplaneprojektet i Sandbyhov har Hemsö färdigställt ett kommunalt äldreboende i januari 2018. Under andra kvartalet påbörjades omvandlingen av Apelgården samt Ekhöjden till nya skolor med ett planerat slutdatum i juli 2019.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079