23948sdkhjf

De blir nästa Nordic Choice hotell som satsar på solceller

Vd:n: "Kändes det självklart att vi också ska producera egen el"
Till följd av att andra hotell ur Nordic Choice-koncernen i Stockholmsområdet installerat solceller ville Clarion Hotel Sign inte vara sämre. Till hösten kommer 107 kW solceller installeras. Solcellsanläggningen kommer bli den största på ett hotell i Stockholm. Det skriver man i ett pressmeddelande.

För Clarion Hotel Sign var det viktigt att säkerställa en hög elproduktion som sparar mycket koldioxid. Med ett elköpsavtal (internationellt känt som PPA, Power Purchase Agreement) för lokalproducerad solel kommer Eneo Solutions ha hand om all drift och monitorering av anläggningen.

Koldioxidbesparing kommer bli ungefär 5 ton per år. Med anläggningen hoppas Clarion Hotel Sign inspirera ännu fler aktörer att satsa på solceller, inte minst alla hotell- och konferensgäster.

– Efter att Yasuragi, Quality Hotel Friends och Quality Hotel Globe satt upp solceller kändes det självklart att vi också ska producera egen el med hjälp av solen. Under hela anläggningens livstid kommer vi spara över 130 ton koldioxid, det är häftigt! Det känns också tryggt att ha en betrodd partner som Eneo i ryggen som ser till att solcellerna producerar som de ska, säger Henrik Berghult, vd Clarion Hotel Sign, i pressmeddelandet.

Solceller är en del i Nordic Choice-koncernens WeCare arbete som utgår från sex olika fokusområden, varav ett är hållbar hotelldrift. Clarion Hotel Sign arbetar dagligen aktivt med att minska användandet av vatten, kemikalier, avfall och transporter. Hotellet serverar bara 100 procent palmoljefri mat och MSC/ASC märkt fisk. Solceller blir nästa steg i deras hållbarhetssatsning.

– Det är väldigt roligt att få jobba med Clarion Hotel Sign som tar ett helhetsgrepp kring miljö- och hållbarhetsfrågor. Att skaffa solceller är en investering vars positiva effekter sträcker sig långt utanför sin egna verksamhet. Clarion Hotel Sign blev inspirerad av sina kollegor, nu hoppas jag att ännu fler tar steget och börjar producera sin egna energi, Eric van Alphen, kundansvarig specialist på Eneo Solutions.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093