23948sdkhjf

Lindbäcks skeppar volymer till Malmö

Ska användas till att bygga Sagoeken.
Produktionen i nya Lindbäcks nya produktionsanläggning har nu varit igång i åtta månader och denna vecka har företaget skeppat den första omgången volymer med båt.

– Vi har lastat och skickat iväg 85 volymer ner till Lund. Båttransporter är ett utmärkt komplement till biltransporterna och därför gör vi nu ett första test, säger Lars Wallgren, logistikchef, i ett pressmeddelande.

Lindbäcks har haft ett nära samarbete med Shorelink, Piteå Port & Hub samt Copenhagen Malmö Port. Ambitionen att skeppa volymer har funnits under en längre tid men det var först nu som det kändes ekonomiskt och miljömässigt hållbart.

– Att nyttja sjöfarten för inrikes transporter är ett måste för att avlasta både väg och järnväg i Sverige, som har en av Europas längsta kuster. Vi är glada att Lindbäcks valde Haraholmen, Piteå, för sin nya fabrik så att det är lätt att nyttja sjöfarten för deras gods. Det här projektet är ett bra steg för framtiden för att öka sjöfarten från regionen, säger Ulrika Nilsson, vd Piteå Port & Hub.

– Det här är ett test än så länge men det finns flera fördelar med att få transporter med båt att fungera. Dels är det bra att minska belastningen efter vägarna och använder vi fartyg som går lastade i retur söderut istället för att gå tom kan vi räkna hem det även i miljömässiga och ekonomiska fördelar, säger Lars Wallgren.

Transporten är den första av två lastningar. Första transporten med 85 volymer och den andra med 90 stycken. Volymerna ska användas för att bygga Sagoeken, ett projekt med 175 lägenheter i Lund som Lindbäcks bygger åt Stiftelsen AF Bostäder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125