23948sdkhjf

Förnyelsebara produkter löser klimatutmaningar

Skogsindustrins förnyelsebara produkter kan bli svaret på globala klimatutmaningar inom byggsektorn
Då hösten börjat med en stark skogskonjunktur med nya rekordpriser på både pappersmassa och trävaror, har svensk skogsindustri även tagit ledartröjan i den internationella forskningen och utvecklingen av nya miljösmarta skogsprodukter, enligt ett pressmeddelande från Danske Bank.

Eftersom svensk skogsindustri har rekordinvesterat i nya produktionsanläggningar är industrin rustad att gå in i nästa fas där man är drivande inom utvecklingen av nya banbrytande användningsområden för svenskt trä, menar Danske Bank.

Enligt pressmeddelandet kan flera av de nya förnyelsebara produkterna som nu skapas, bli svaret på globala klimatutmaningar inom bland annat bränslesektorn, förpackningsindustrin och byggsektorn.

– Jag skulle vilja påstå att vår skogsindustri nu går in i en ny era, från basindustri till high-techsektor. Svenska innovationer väcker stort internationellt intresse och de kan bli en del av lösningarna på många av de problem världen brottas med, säger Johan Freij, chef för affärsområdet Skog & Lantbruk på Danske Bank Sverige i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08