23948sdkhjf

De bygger en 17 meter bred trappa vid Kortedala Torg

Projektet beräknas vara klart under våren 2019.
Inom kort inleds bygget av en helt ny trappa vid Kortedala Torg. Syftet är att öppna upp och underlätta för besökare till stadsdelsförvaltningens kontor samt skapa en tryggare atmosfär kring torget som finns i anslutning till byggnaden. Ombyggnaden är en del av Torguppdraget.

I dagarna fick Göteborgslokaler bygglov samt startbesked för den planerade trappan vid Kortedala Torg. Den breda trappan ersätter den befintliga spiraltrappan och samtidigt öppnas platsen framför stadsdelshuset upp för att ge ett ljusare och mer välkomnande intryck.

Inledningsvis koncentreras bygget till parkeringshuset under Förstamajgatan 2, där smidesarbeten skall förbereda för det fortsatta konstruktionsarbetet. Till en början kommer besökare till torget inte märka av byggnationen. Samtidigt konstrueras en ny utrymningstrappa invändigt i parkeringshuset. När de invändiga arbetena är klara rivs den befintliga spiraltrappan för att ge plats åt den nya trappan.

Kortedalas nyaste trappa byggs i vinkel, vilket innebär att den ansluter både mot Tideräkningsgatan, spårvagnshållplatsen samt Förstamajgatan.

– Trappan blir ett lyft för Kortedala Torg. Den nya, öppna ytan ökar tryggheten på torget samtidigt som den underlättar för besökare till stadsdelshuset, säger Robert Hörnquist, vd på Göteborgslokaler, i ett pressmeddelande.

Hela bygget av den nya trappan sker inom ramen för Torguppdraget som syftar till att göra våra lokala torg ännu trevligare, tryggare och mer välkomnande för alla göteborgare.

Entreprenör för projektet är Ivar Kjellberg Byggnads AB och hela projektet beräknas vara klart under våren 2019.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109