23948sdkhjf

Klartecken för Solnas nya simhall

Kommunfullmäktige har gett grönt ljus.
I veckan beslutade kommunfullmäktige i Solna om genomförandeavtalet och detaljplanen för den nya simhallen vid Ulriksdals idrottsplats i Ritorp. Därmed fick kommunstyrelsen i uppdrag att sätta spaden i jorden för den nya simhallen. Det skriver man i ett pressmeddelande.

Den nya simhallen kommer erbjuda simundervisning, motionssim, vattengympa, babysim och rehab. I simhallen kommer det att finnas totalt tio simbanor på 25 meter, en undervisningsbassäng, en flexibel multibassäng med höj- och sänkbar botten, en barnbassäng samt bastu och omklädningsrum.

– Nu börjar vi äntligen bygga solnabornas nya simhall vid Ulriksdals idrottsplats, bara ett stenkast från Arenastaden. Samtidigt skapas många nya arbetsplatser i byggnaden, som också bidrar till finansieringen av simhallen, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad, i pressmeddelandet.

Ovanpå simhallen byggs kommersiella lokaler, som kommer att förvärvas av Fabege, och därmed bidra till finansieringen av simhallen. I samband med byggnationen av den kombinerade simhalls- och kontorsbyggnaden kommer gång- och cykelförbindelserna i och i anslutning till området att förbättras och cykelparkeringar skapas.

Simhallen ska byggas i anslutning till Ulriksdals idrottsplats i Ritorp, som blir en naturlig mötesplats för motion, idrott och aktivitet med simhall och tre ishallar. Samtidigt som byggnaden skapar en mer sammanhållen stadsfront mot järnvägen på Ostkustbanan bidrar simhallen till att länka samman Västra Frösunda och Ballongberget med Arenastaden.

Kommunfullmäktiges beslut om genomförandeavtalet och detaljplanen innebär att kommunstyrelsen har fått i uppdrag att påbörja byggnationen. Ledningsomläggningar genomförs under hösten 2018 och byggstart planeras till våren 2019. Den nya simhallen beräknas stå klar 2022 till 2023.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064