23948sdkhjf

Nu kan Huddingeborna rösta fram årets byggnad

Fem fastigheter är nominerade.
Ett racketcenter, en skola, en park eller två helt olika bostadsrättsföreningar? Någon av dem har chansen att bli årets byggnad i Huddinge. Från och med idag kan alla Huddingebor rösta på just sin favorit. Det skriver Huddinge kommun i ett pressmeddelande.

I år delas Huddinges byggnadspris ut för andra gången. Priset ska gå till en byggnad eller anläggning som förtjänar uppmärksamhet för sitt bidrag till ett expansivt och vackert Huddinge. Fram till och med den 28 september har alla Huddingebor möjlighet att rösta på sin favorit av dessa fem nominerade:

- Bostadsrättsföreningen Klockarbacken
- Skogås racketcenter
- Bostadsrättsföreningen Bikungen tillsammans med nya villor längs Flustervägen, Bikungens väg samt Vaxkakevägen
- Långsjöparken
- Glömstaskolan

– Vi är stolta över att det byggs mycket i Huddinge. Vi vill skapa miljöer som är vackra, mötesplatser som är inbjudande och byggnader som Huddingeborna kan vara stolta över. Vi hoppas på att byggnadspriset ökar intresset för byggnader och fysiska miljöers estetiska och arkitektoniska utformning och hur de påverkar människors välbefinnande. Det är en oerhört viktig del när vi bygger det framtida Huddinge, säger Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor, i pressmeddelandet.

De fem byggnationerna har nominerats av Rådet för fysisk planering. Den vinnande byggnaden får ett diplom och en plakett av Huddingekonstnären Håkan Bull som står bakom en rad offentliga verk i Huddinge. Prisutdelningen sker på kommunfullmäktiges möte i december. Priset delades för första gången ut 2017. Då kom över 1000 röster in och vinnaren blev bostäderna i Gretas Backe. Rösta kan man göra här .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078