23948sdkhjf

Första spadtaget taget för utbyggd tunnelbana till Järfälla

Nu ska man bygga 3 mil nya spår.
Nu har första spadtaget tagits för att bygga ut tunnelbanans Blå linje mellan Akalla och Barkarby via Barkarbystaden. Gårdagens spadtag markerar inte bara att arbetet med olika samråd och tillstånd landats och att byggskedet nu tar vid i Järfälla, utan också inledningen på en lång rad byggstarter för tunnelbanan kommande år.

– Järfälla är idag en av landets snabbast växande kommuner och attraherar både människor och nya företag. Tunnelbaneutbyggnaden är motorn i en utveckling där vi investerar i nya bostäder, arbetsplatser, kultur, idrott och utbildningsmöjligheter som kommer både Järfällaborna och övriga regionen till del. Med hjälp av tunnelbanan kommer allt fler att kunna leva och resa hållbart här i framtiden, säger kommunstyrelsens ordförande i Järfälla Claes Thunblad (S) i ett pressmeddelande.

Totalt handlar det om 17 nya stationer och 3 mil nya spår, en utbyggnad av tunnelbanenätet med nästan 30 procent. Det innebär den första och största utbyggnaden av tunnelbanan på över 40 år.

– Politik är som bäst när vackra ord blir till praktisk handling. Jag är glad och stolt över att vi nu kan påbörja den största utbyggnaden av tunnelbanan på flera decennier. Dessutom att göra det hand i hand med stadsutveckling och tusentals nya bostäder gör att Stockholmsregionen kan fortsätta att växa och utvecklas till nytta för människors liv och rörelse, säger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081