23948sdkhjf

Snart dags för husproduktion i Varberg

Näringsministern glad över husfabrik

I november ska de första volymerna rulla ut från Deromes nybyggda husfabrik i Varberg. Mitt i pågående testperiod besöktes anläggningen av GS-facket och Närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

Tillsammans med representanter från Derome gick alla en rundvandring och fick följa hela produktionslinjen från start till färdig volym, där golv, väggar och inredning i form av kök var monterat.

– Jag tror verkligen att det här är framtiden för bostadbyggnation. Att vi kan bygga effektivare är avgörande. Vi måste lyckas bygga bostäder som folk har råd att bo i, förklarar Mikael Damberg, Närings- och innovationsminister under besöket.

Målet är att fabriken ska producera 600 lägenheter om året, vilket innebär en volym i timmen. Genom den effektiva produktionstakten ökar möjligheterna att möta marknadens efterfrågan på fler bostäder med låg kostnad för kunderna och bra kvalité på slutprodukten.

Enligt Derome är energieffektiviteten på deras trähus klart högre än Boverkets energikrav. Just nu pågår testkörningar på produktionslinjerna i fabriken där den moderna tekniken av volymhusproduktion kommer att sättas igång i november.

Läs mer om Deromes nya husfabrik.

Kommentera en artikel (2)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094