23948sdkhjf

Infartsled smalnas av när Amiralsstaden tar form

Stadsdelen ska bestå av Rosengård, Annelund, Emilstorp, Sofielund och Östra Sorgenfri.
I december öppnar Station Rosengård och Station Persborg, och Malmö får i ett slag två nya knutpunkter. Efter beslut i stadsbyggnadsnämnden påbörjas nu det första planuppdraget som drar upp linjerna för hur tågstationerna kan bidra till utvecklingen av området. Det skriver Malmö kommun i ett pressmeddelande.

Station Rosengård blir navet i Amiralsstaden, som består av Rosengård, Annelund, Emilstorp, Sofielund och Östra Sorgenfri. Planprogrammet ska ge svar på hur området kan omvandlas, byggas ut och gestaltas som en ny destination i staden när tågstationerna öppnar.

Planprogrammet utgår från en värdegrund och målbild som handlar om att få fler Malmöbor i försörjning, förbättra Malmöbornas hälsa och möjligheterna att ha ett hållbart vardagsliv.

Amiralsgatan ska omvandlas till stadshuvudgata som anpassas efter kollektivtrafik, cyklister och fotgängare. Runt 2000 bostäder kan byggas i nya kvarter längs gatan och inne i området. Idag finns mest hyresrätter, och de nya bostäderna kommer att ge en bättre blandning både av boende- och upplåtelseformer. Med fler bostäder och smidig kollektivtrafik blir också förutsättningarna bättre för mer service och handel i området.

– Spårburen trafik har en fantastisk förmåga att lyfta hela områden och genom omvandlingen av Amiralsgatan får vi både fler bostäder och arbetsplatser, trivseln och tryggheten ökar och luften blir bättre att andas. Nu får vi Rosengård att blomma, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd och ordförande för stadsbyggnadsnämnden, i pressmeddelandet.

– Omvandlingen av Rosengård har startat. Nu när tågstationerna snart öppnar ökar intresset för att bygga och investera i Rosengård. Med Amiralsstaden utvecklas området på ett sätt som kommer gynna hela Malmö, säger Sofia Hedén (S), vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078