23948sdkhjf

NCC bygger åt Danica i Danmark

Projektet ska resultera i exklusiva lägenheter.
Danica Pension och NCC har ingått ett avtal om byggandet av 50 lägenheter i Hellerup, strax norr om Köpenhamn. Ordern är värd cirka 520 miljoner kronor.

– Vi är mycket glada att vi får bygga dessa lägenheter åt Danica. Avtalet är resultatet av en nära och förtroendefull dialog och vi ser fram emot att komma igång med att förverkliga de visioner som tagits fram för detta vackra område, säger Palle B. Rasmussen, chef för NCC Building Denmark, i ett pressmeddelande.

Danica Pension köpte i december 2015 tomten Tuborg Syd från Carlsberg. Området har under de senaste decennierna genomgått en omvandling från industri till bostadsområde och det nya bostadsområdet är den sista etappen i omvandlingen.

– Vi är glada över att vi har tecknat avtal med NCC om första delen av det historiska bygget av bostadsrätter i Hellerup. Vi har god erfarenhet av NCC som avtalspartner i utvecklingsområdet Tuborg Syd, och vi har använt oss av tidig involvering, vilket har lett till ett fastighetsprojekt av hög kvalitet som gynnar de kommande bostadsrättsägarna, våra pensionskunder och Hellerup, säger Robert V.S. Nellemann, chef för fastighetsutveckling på Danica Pension.

Byggnationen startar under hösten och väntas stå klar 2021.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078