23948sdkhjf

Ja till ny förskola i Ellstorp

Beräknas stå klar 2020 och rymmer 120 barn.
En ny förskola i Ellstorp i centrala Malmö ska byggas. På onsdagen sa kommunstyrelsen ja till objektsgodkännandet som gör bygget möjligt. Beslutet innebär att den nuvarande förskolan rivs för att ge plats åt en ny, modern förskola som är bättre anpassad till verksamhetens behov.

Den nya förskolan blir ett hus i tre plan med plats för sammanlagt 120 barn, fördelade på sex avdelningar. Den beräknas stå klar våren 2020. Det skriver kommunen i ett pressmeddelande.

– Alla barn i Malmö ska få sina behov av trygghet, lek och lärande tillgodosedda i förskolan, det är grunden till ett gott liv. Nu ser vi till att det byggs ännu en modern förskola för att möta behovet när staden växer, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

– Vi fortsätter bygga skolor och förskolor över hela Malmö, så att de finns nära hemmet. Inga föräldrar och barn ska behöva korsa staden för att komma till förskolan, det ska vara lätt att ha en hållbar vardag i Malmö, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd med ansvar för stadsbyggnad och service.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063