23948sdkhjf

Sunne Fastighets vd får sparken

Ledamoten: "Vi har inte varit nöjda med hur vd skött arbetet när det gäller stora frågor som investeringar och upphandling"
Sunne Fastighets AB:s styrelse har avskedat bolagets vd, Jörn Okan. Det framkommer i ett pressmeddelande. Beslutet fattades vid ett extra styrelsemöte den 27 juli och anledningen är den förtroendekris som uppstått mellan styrelse och vd på grund av brister i den ekonomiska rapporteringen.

– Närvarande ledamöter var eniga i beslutet. Vi har inte varit nöjda med hur vd skött arbetet när det gäller stora frågor som investeringar och upphandling. Det har funnits för många frågetecken, där byggnationen av Allégården är ett exempel, säger Henrik Lagerlöf(HS), ledamot i bolagsstyrelsen, i pressmeddelandet.

En majoritet av bolagsstyrelsen anser att processen kring att bygga seniorboendet Allégården varit oklar. De vill därför beställa en extern revision av processen. Planen var att börja bygga i mitten av augusti.

– Eftersom vi behövde svar på flera frågor bromsade vi. Nu ska vi så snart som möjligt få upp ett ärende i kommunstyrelsen där ägaren Sunne kommun lovar att upprätta bolagets kapital om det uppstår ett nedskrivningsbehov 2020, säger Henrik Lagerlöf.

Först när bygget är klart kan en ny värdering göras. Ingen vet i dagsläget om ett nedskrivningsbehov uppstår. Men om det gör det vill bolagets styrelse känna sig trygg med att deras ekonomi inte äventyras.

– Får vi ett beslut på det så vet bolaget sedan hur vi ska göra. Alla vill bygga det nya seniorboendet, men vi måste agera ansvarsfullt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078