23948sdkhjf

Regeringen inför nytt stöd för innovativt bostadsbyggande

Stödet omfattar 275 miljoner kronor.
Regeringen har beslutat om ett nytt stöd till innovativt och hållbart bostadsbyggande. Stödet omfattar totalt 275 miljoner kronor under perioden 2018 till 2020 och lämnas för åtgärder som främjar ett innovativt och hållbart bostadsbyggande med minskad klimat- och miljöpåverkan. Ansökningsperioden startade den 1 augusti och sista datum är den 8 oktober. Det framkommer i ett pressmeddelande.

Stödet kan lämnas till projekt som bedrivs av företag och organisationer som introducerar ny teknik inom områden som bostadsutformning och gestaltning, livscykelanalyser, inomhusmiljö, digitalisering och industriellt byggande. Stödet lämnas enligt EU:s statsstödsregler och stödnivån varierar mellan 15 procent och 100 procent, beroende på vem som söker och vilka åtgärder som ska genomföras. Ansökan görs hos Boverket.

– Syftet med stödet är att främja ett innovativt och hållbart bostadsbyggande med minskad klimat- och miljöpåverkan. Stödet ger dig som är offentlig aktör, företagare, samhällsbyggare, förening eller forskare chansen att utveckla morgondagens bostäder, säger Ingrid Birgersson, jurist på Boverket, i pressmeddelandet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082