23948sdkhjf

De bygger nytt äldreboende i Särö

Slutmålet är ett äldreboende med fokus på kvalitet, gestaltningen och energiteknik.
Erlandsson Bygg och Eksta Bostads AB bygger hållbart boende för äldre i Särö. Det skriver företagen i ett pressmeddelande.

– Tillsammans ska vi skapa en hållbar trivsam miljö för de äldre i Särö. Det är de boendes trivsel och nöjdhet som är i fokus och målet med projektet. Själva huset byggs enligt passivhuskriterierna med stort inslag av solenergi, helt i linje med hur vi brukar bygga, säger Christer Kilersjö VD på Eksta Bostads AB, i pressmeddelandet.

Projektet kommer att bedrivas som totalentreprenad i partnering, vilket innebär en nära samverkan av alla inblandade redan från start.

– I en partneringprocess bidrar alla med sin kompetens och arbetar utifrån projektets bästa, säger Henrik Bratt Affärsområdeschef på Erlandsson Bygg. Han fortsätter:

– Det är i projekt som dessa, där Eksta redan i förfrågningsunderlaget skapat de bästa förutsättningarna, vi verkligen kan skapa det bästa för projektet utifrån projektets unika förutsättningar.

Det tidigare äldreboendet i Särö Bukärrsgården kommer att förädlas om till vanliga bostäder och därför är tiden viktig i projekt eftersom huset måste vara inflyttningsklart redan juni 2020. Genom att bygga ett helt nytt större anpassat äldreboende kan omsorgsverksamheten drivas med bättre kvalité för de boende.

– Det känns riktigt bra att få igång projektet med nytt boende för de äldre här i Särö eftersom det finns ett stort behov. Vi kommer fokusera på att vara klara på inflyttningsdagen och att tillsammans med Erlandsson Bygg och övriga partners arbeta fram ett äldreboende med fokus på kvalitet, gestaltningen och energiteknik. Gestaltningen kommer ge extra tillskott i den fina miljön som både är modern och igenkännbar, säger Christer Kilersjö.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063