23948sdkhjf

Ramboll rådgivare i linbaneprojekt

"För att det ska bli positivt för göteborgarna ska vi ta hänsyn till allt ifrån ljud från linbanan till transporter under byggskedet".
Ramboll får i uppdrag av arkitekt- och designbyrån UNStudio att fungera som teknisk konsult och länk mellan de olika aktörerna inblandade i projektet: designteamet, ingenjörsteamet, Göteborgs stad samt entreprenören NCC.

Man kommer nu vara delaktiga i projektet, som löper under ett antal år och omfattar bland annat konstruktion, stadsutveckling, akustik och miljöklassning. Bolaget meddelar också att man kommer att involvera experter från den danska verksamheten.

– Vi är väldigt glada över förtroendet och ser att vi med bred kompetens inom alla olika delar kan vara med och utföra detta komplicerade uppdrag. Det handlar om ett nytt trafikslag i ett befintligt kollektivtrafiksystem. För att det ska bli positivt för göteborgarna ska vi ta hänsyn till allt ifrån ljud från linbanan till transporter under byggskedet, säger Niclas Sundgren, marknadschef på divisionen Buildings på Ramboll, i ett pressmeddelande.

Linbanan är beräknad att stå klar till Göteborgs 400-årsjubileum, men det slutliga investeringsbeslutet är ännu inte taget. Det beräknas fattas av Göteborgs kommunfullmäktige under nästa år.

Investeringskostnaden för linbanan, som ska sträcka sig cirka 3 kilometer med mellan 40-115 meter höga torn, planeras bli 1,1 miljarder kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094