23948sdkhjf

SSAB säljer rysk byggverksamhet

Ruukki constructions verksamhet i Ryssland säljs följde med in i SSAB-koncernen i samband med samgående med finländska Rautaruukki
SSAB har nyligen undertecknat ett avtal om att sälja Ruukki constructions verksamhet i Ryssland till ryska Salavatneftemash.

Verksamheten har framförallt fokus på vägg- och stomkonstruktioner till kunder inom logistik, jordbruk och industriella och kommersiella byggnader. Samtidigt upphör Ruukki constructions lokala verksamhet inom Residential roofing i Ryssland.

– För projektaffären, Building Systems, ska vi förbättra lönsamheten genom att utveckla projekt- och produktportföljen. Vi har undersökt möjligheterna att sälja den lokala verksamheten i Ryssland, en verksamhet som har minskat i omfattning och där utsikterna är förhållandevis osäkra, säger Sami Eronen, vd för Ruukki Construction, i ett pressmeddelande.

Den ryska verksamheten i Ruukki constructions, som följde med in i SSAB-koncernen efter ett samgående med finländska Rautaruukki, omsatte under förra året 400 miljoner kronor under förra året – en liten del i förhållande till Ruukki constructions omsättning på 5,8 miljarder under samma period.

– Med en passande köpare kan vi nu gå vidare och genomföra försäljningen. Den ryska verksamheten är helt självständig och transaktionen har således ingen påverkan på vår verksamhet i övriga länder, säger Sami Eronen.

Ruukki constructions har cirka 630 anställda i Ryssland, där alla utom de 45 anställda inom området Residential roofing följer med i köpet. I köpet ingår också produktionsanläggningar i Obninsk och Balabanova i Kalugaregionen,

Affären förväntas var genomförd i fjärde kvartalet i år, och villkoras av godkännande från Rysslands konkurrensmyndighet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096