23948sdkhjf

450 student- och forskarlägenheter till Flemingsberg

En ny detaljplan möjliggör detta – och mer därtill.
I Flemingsberg, Stockholm, ska cirka 450 nya student- och forskarbostäder, lokaler för utbildnings- och forskningsverksamhet samt en förskola, byggas. Beslutet är taget av Huddinge kommun som även slutit intentionsavtal med Stiftelsen Clara och Byggvesta. Det framkommer ur ett pressmeddelande.

Beslutet togs tidigare i juni.

– En ny detaljplan inom universitetsområdet gör det möjligt att bygga både nya student- och forskarbostäder samt nya lokaler för utbildnings- och forskningsverksamhet. Flemingsberg är ett nav för forskning, utbildning och arbetsplatser och jag är glad över att vi genom detta beslut kan bidra till akademiernas utveckling, säger Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor, Huddinge kommun, i pressmeddelandet.

Detaljplanen planeras bli klar 2020 då kommunfullmäktige ska ta ett beslut.

– Stiftelsen Clara välkomnar arbetet med detaljplan för området och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med Huddinge kommun och ByggVesta. Universitetsområdet växer med allt från ny utbildning såsom Polishögskolan till statlig myndighet. Att ta ett helhetsgrepp gynnar alla parter och det är bra med en plan som skapar flexibilitet för framtiden, säger Anders Anté, Stiftelsen Clara.

– Byggvesta är stolta över att få vara en del i utvecklingen av Campus Flemingsberg genom att bygga fler student- och forskarbostäder intill vårt befintliga projekt. Vi är tacksamma för det goda samarbetet vi har med Stiftelsen Clara och Huddinge kommun som möjliggör den här utvecklingen. Detta är en stor satsning som går i linje med vår intention att bygga stad och campus med långsiktighet i fokus, säger Anna Maria Sjölin, projektledare, Byggvesta.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078