23948sdkhjf

Balder hotellsatsar i Göteborg

Ska uppföra och driva ett hotell vid Järntorget.
I ett pressmeddelande skriver Balder att man, tillsammans med Folkets Hus och hotelloperatören Nordic Choice, slutit avtal om att utveckla, uppföra och driva hotellet vid Järntorget i Göteborg. Den 7 juni godkände Kommunfullmäktige detaljplanen för området och byggstart för det nya hotellet beräknas ske i februari 2019. Den 33 våningar höga byggnaden kommer att rymma 453 hotellrum med utsikt över staden och hamninloppet.

– Göteborg har en särskild plats i mitt och Nordic Choice Hotels hjärta och jag vet att Draken har en väldigt speciell plats i Göteborgarnas hjärtan. Det är med andra ord upplagt för mycket kärlek och passion när det nya hotellet nu börjar byggas. Det här är ett drömprojekt för mig och jag står redo att vilken dag som helst för att ta första spadtaget, säger Nordic Choice Hotels grundare Petter A Stordalen i pressmeddelandet.

– Det känns mycket positivt att tillsammans med Folkets hus o Nordic Choice få vara del av förverkligandet av detta fina projekt. Att projektet sedan är en del av en större plan för området tror jag blir riktigt bra, både för de som bor och verkar i området men också för staden i stort, säger Erik Selin, vd för Balder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11