23948sdkhjf

Cykelparkeringshus vid Resecentrum i Uppsala blir av

Redan nästa höst kan det börja användas.
Bygglovet för cykelparkeringshuset vid Resecentrum är klart och därmed kan arbetet med bygget sätta igång. Arbetet börjar i mitten av juli och beräknas vara klart hösten 2019.

Cykelparkeringshuset byggs mellan Resecentrum och regionbusshållplatserna. Det blir cirka 2100 kvadratmeter stort och tar upp ungefär halva ytan av nuvarande cykelparkering vid Resecentrum. Huset har plats för drygt 1200 parkeringsplatser där ett femtiotal är anpassade för specialcyklar. Beräknad kostnad för projektet är 47,5 miljoner kronor. Kostnaden finansieras bland annat genom statlig medfinansiering med 12,5 miljoner kronor.

– Det är bra att arbetet kommer igång och vi hoppas att allmänheten har överseende med den påverkan som blir på trafiken. Nästa höst har vi ett fint, stort cykelgarage som ger möjlighet för säker parkering i centrala staden, säger Michael Eriksson, avdelningschef för gata, park, natur, i ett pressmeddelande.

Utöver arbeten inom området behöver anslutningar av bland annat vatten, el och data att göras i Stadshusgatan vilket också påverkar trafiken.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062