23948sdkhjf

NCC bygger nytt åt Uppsalahem

"Det här är ett utmanande och roligt projekt"
NCC ska tillsammans med Uppsalahem AB renovera och bygga ut Kvarteret Sverre i centrala Uppsala. Det skriver företaget i ett pressmeddelande. Kvarteret kommer vid färdigställandet gå från 32 hyreslägenheter till 114 samt fyra kommersiella lokaler och uppdraget är ett partneringsamarbete vars värde uppgår till 224 miljoner kronor.

– Det är spännande att vi nu kommit igång med Kvarteret Sverre, som har ett unikt läge vid Vaksala torg. Vårt hårda arbete har resulterat i över 100 nya hyresrätter i ett attraktivt läge, vilket vi tycker är fantastiskt. Med NCC som partner i detta komplexa projekt, tror vi på en smidig process, säger Niosha Baghaei, bygg och fastighetschef hos Uppsalahem AB, i pressmeddelandet.

Projektet innefattar en total yta om drygt 11 000 kvadratmeter där befintliga 32 lägenheter nu blir 114 stycken genom ombyggnad av befintligt hus, en tillbyggnad med två våningar samt nybyggnation av ett hus inne på gården. Det nya gårdshuset skall dessutom miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver som ställer höga krav på till exempelvis låg energiförbrukning, god ventilation och bra miljöval.

Kvarteret Sverre ligger vid Vaksala torg i centrala Uppsala.

– Det här är ett utmanande och roligt projekt som genomförs i partnering som är en samarbetsform som bygger på en nära och öppen dialog mellan alla inblandade parter under hela projektets gång. Det tryggar genomförandeprocessen och leder till en bra och hållbar slutprodukt. Vår samverkan är en mycket viktig faktor för detta komplicerade projekt, säger Niklas Malmfors, affärschef NCC Building.

Arbetet beräknas starta i juni och inflyttning beräknas ske under 2021.
Läs mer om: NCC
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126