23948sdkhjf

Arkitekter bildar tränätverk

Första träffen gav konkreta svar

Många bra frågor och en hel del svar, är facit från den första träffen i TränätverkA, ett nätverk för träbyggande som arkitekter från White och AIX dragit i gång i samarbete med Träbyggnadskansliet.

Den första träffen hölls den 13 juni, med representanter för ett femtontal arkitektkontor och fyra leverantörer av träbyggprodukter.

Efter presentationer från leverantörerna kom en rad frågor från arkitekterna, många mycket konkreta kring hopfogningsteknik, logistik och leveranstider. Inte minst återkom frågor kring kunskapsbehoven hos alla olika parter på byggområdet. Det kom även en del svar.

– Vi har ambitionen att utbilda och har utbildningar igång, så välkomna att höra av er, sa Anton Kullh, Stora Enso. Både han och hans kollegor framhöll också att de själva behöver lära sig mer av arkitekter och andra byggaktörer.

– Vi vill ju inte ta fram produkter som inte är efterfrågade, menade Daniel Wilded från Martinsons. Det är avgörande för utvecklingen att ni talar om för oss vad ni behöver och vill ha.

Både Stora Enso och Martinsons har ju produktion igång, Setra och Södra planerar för produktion inom ett eller några år.

Utvecklingen pågår inte bara i volum, utan även i fråga om kvalitet och egenskaper.

– Nu står jag ju bland konkurrenter, konstaterade Anton Kullh. Men utan att säga för mycket så håller vi förstås på med både generation 2 och 3 av CLT.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14