23948sdkhjf

De designar Sickla station

"Vi har utformat en attraktiv byggnad som aktivt stödjer en levande stad"
Kanozi vann uppdraget att rita Sicklas första höga hus med tunnelbanestation, kontor, handel, service, hotell och sky-lobby. Det blir ett 23 våningar högt landmärke med fokus på mötesplatser, framtidens arbetsplatser och kommunikationer. Det skriver man i ett pressmeddelande.

– Vi har utformat en attraktiv byggnad som aktivt stödjer en levande stad. Mitt på byggnaden finns en sky-lobby som skapar stadsliv på höjden, vi är stolta över att vara med och utveckla Sickla stad, säger Johan Casselbrant, delägare och arkitekt på Kanozi, i pressmeddelandet.

Parallellt med detta ska Kanozi Arkitekter utforma det nya landmärket i Sickla. Byggnadens form har kopplingar till omgivande arkitektur och dess historia, samtidigt som den har ett tydligt eget avtryck och identitet.

– Det här är en byggnad som kan bidra till Nacka och Sickla både i den stora och lilla skalan. Med förskjutna, staplade volymer bidrar byggnaden till en intressant stadssiluett i det stora och i det lilla lockar den upplysta midjan till att röra sig upp i huset. En intressant balans mellan det lekfulla, eleganta och robusta, säger Nina Åman, stadsarkitekt i Nacka kommun.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094