23948sdkhjf

Så vill Järfälla utmana till att bygga i trä

Och det gör man med en tävling som varar till augusti.
Den 7 juni startade markanvisningstävlingen för två kvarter i Barkarbystadens tredje etapp, nära Herrestaskolan och 100 meter från den framtida tunnelbanestationen i Barkarbystaden. Målet med tävlingen är en attraktiv bostadsbebyggelse, gärna i trä, som tillför dynamik och stadsliv till den framväxande staden.

Markanvisningstävlingen avser byggande av bostäder, med möjlighet att bygga både hyresrätter och bostadsrätter, med lokaler för verksamheter i botten-våningarna. I det största kvarteret ska det finnas en integrerad förskola.

– Det här visar på att vi bygger för framtiden i Barkarbystaden. För en mångfald av bebyggelseformer i trä, så som bostadsrätter och hyresrätter skapar en integrerad stadskärna, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S), i ett pressmeddelande.

Priset för kvartersmarken vid denna markanvisningstävling är ett fast pris och tävlingsförslagen kommer att utvärderas utifrån gestaltning och byggnadens bidrag till levande, hållbar, social och tät stadsmiljö. Meriterande är att exploatören förbinder sig att uppföra bebyggelsen inom kvarteret med en trähuskonstruktion och att inkludera ett socialt koncept i kvarteret som bidrar till att Barkarbystaden upplevs som en trygg och integrerande stadsdel.

– Att bygga i trä minskar klimatutsläppen radiklat, och vi människor mår bra av att bo i trähus, säger Amanda Palmstierna (Mp), ordförande Tekniska nämnden i Järfälla.

Tävlingen pågår fram till den 31 augusti.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094