23948sdkhjf

Nacka kan få två nya höghus

Discus är inte den enda udda fågeln som är under planering.
Vi har tidigare skrivit om Discus – den udda byggnaden som ska bli ett nytt landmärke i Nacka. Men det är inte den enda byggnaden i området som kommer att sticka ut. Stockholmdirekt skriver om höghusen som planeras byggas i kvarteret Klinten mellan Sickla, Hammarby Sjöstad och Henriksdal i Nacka, och som efter många om och men gått in i nästa fas.

I början av maj vann nämligen arkitektbyrån Kjellander Sjöberg den tävling som ska ge husen sin form. Höghusprojektet kallas för Nacka Port och består av 33 000 kvadratmeter bruttoarea. Ytan är fördelad på två torn på över 100 meter.

Med det är inte säkert att det är Kjellander Sjöbergs vision som blir helt till verklighet. Utformningen ska diskuteras i en dialog mellan Nacka kommun och Stockholm stad.

– Det är för tidigt att ge några synpunkter på utformningen. Men vi tycker det är kul att Nacka satsar och deltar i utvecklingen i den här delen av regionen. Alla sådana här satsningar att stärka den här miljön kring kommungränsen har pågått under lång tid, säger Jan Valeskog (S) som är stadsbyggnadsborgarråd i Stockholm.

Detaljplanen beräknas vara färdig till 2020.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063