23948sdkhjf

Flygstaden kan få lägenhetsfabrik

"Vi har väldigt mycket beställningar på gång"
Flygstaden i Söderhamn kan bli den nya adressen för Prefament – ett företag som producerar färdiga lägenhetsmoduler. Deras nuvarande fabrik i Kungsör börjar bli för liten och en flytt är aktuell. Det skriver Helahälsingland .

– Det finns planer för det, men vi ska få ihop finansieringen först och inget är beslutat ännu, säger Prefament Söderhamn och Flygstadens vd Johan Bengtsson till tidningen.

Att kostymen börjar bli för tight beror mestadels på att en av deras kunder, Junior Living i Stockholm, utvecklat ett nytt byggsystem för produktion av bostadsmoduler. För att nå full poential krävs mer plats.

– Det här byggsystemet är en växande marknad. Vi behöver få klartecken med de jobb vi planerar för och då kommer kapaciteten i dagens fabrik inte räcka till. Då finns en plan i Söderhamn, och rent formellt är det företaget Prefament som producerar lägenheterna, säger Claes Eliasson till Helahälsingland.

Johan Bengtsson understryker dock att inget är klart.

– Vi har väldigt mycket beställningar på gång från Junior Living och vi behöver mer kapacitet. Vår fabrik i Kungsör klarar inte att producera mer så vi behöver ytterligare en fabrik och då är Flygstaden i Söderhamn aktuellt, men ingenting är klart, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094