23948sdkhjf

Logistic contractor bygger för Prologis

Anläggningen i Göteborg kommer att ha plats för två hyresgäster, varav en blir Storex.

I Prologis nya anläggning finns plats för två hyresgäster varav den ena kommer att vara Storex, som erbjuder logistiklösningar inom tredjepartslogistik. Lageryta, kontor samt entresol kommer att totalt bli cirka 25 000 kvadratmeter.

Byggnaden kommer att miljöklassificeras enligt Breeam very good, vilket innebär att byggnanden har en låg förbrukning av energi, vatten och byggnadsmaterial under hela sin livscykel. Inomhusmiljön ska hålla hög standard när det kommer till belysning, akustik och luftkvalitet.

– Det här är ett påkostat projekt med hög standard. Det kommer att finnas bra kommunikationsmöjligheter med närhet till kollektivtrafik samt en välutvecklad infrastruktur för cyklister och gångtrafikanter, säger Sandu Nylmon, kalkylchef på Logistic contractor, i ett pressmeddelande.

– Den nya fastigheten DC3, som ligger i Prologis park Gothenburg II, uppfyller allt som är viktigt för våra kunders verksamheter, den är både energisnål och är placerad i ett logistiskt nav, säger Gunnar Gillholm, projektchef och affärsutvecklare för Prologis i Norden.

Projektet har redan byggstartat och överlämning till Storex blir 1 februari 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082