23948sdkhjf

Skandia satsar på ekologiskt byggande i Uppsala

Vd:n: " Vi satsar stort, både på upprustning av befintliga lägenheter och utveckling av nya"
I ett pressmeddelande skriver Skandia att grunden för deras nya bostadshus i Rosendal, Uppsala, snart är på plats. De 158 hyreslägenheterna som ska uppföras blir det senaste tillskottet i bolagets bostadsutveckling, som på sikt kommer att ligga på cirka 500 lägenheter per år.

Lägenheterna är frukten av att Skandia vann en Skandia Fastigheter vann en markanvisningstävling i Uppsalas stadsdel Rosendal. Nu bygger man ett kvarter med hus på fem till åtta våningar. Skandia kommer även bygga en gemensam innergård med bland annat odlingar, verkstad och lekplats.

Tanken är även en ekologiskt hållbar stadsdel. Skandias byggnader kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad silver och till stor del byggas av trä. Inflyttning i ”Woodhouse Rosendal” är beräknad till 2019.

- Vi satsar stort, både på upprustning av befintliga lägenheter och utveckling av nya. På sikt räknar vi med att producera cirka 500 nya bostäder per år på våra huvudmarknader. Att göra det på ett hållbart sätt är en självklarhet för oss och därför passar det som handen i handsken att vara en del av just Rosendal. Uppsala, där vi är hemmastadda sedan länge, är dessutom i en mycket expansiv fas och vi vill självklart vara med och växa med staden, säger Bo Jansson, Fastighetschef Bostäder, Skandia Fastigheter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141