23948sdkhjf

Kroatiskt byggbolag etablerar sig i Göteborg

Trenden med utländska byggbolag blir allt vanligare.
Till följd av att få byggbolag vill ta sig an och bygga billigare hyresrätter, satsar utländska bolag på att ta sig in på marknaden. Kroatiska Kamgrad, ett av de största i sitt hemland, är ett av dessa och har fått kontrakt med Framtiden byggutveckling AB. Det skriver Göteborgs-Posten .

I Kroatien har Kamgrad över 6000 anställda. Deras kommande uppdrag är 267 hyresrätter för allmännyttan i Göteborg. Ordervärdet på affären är 408 miljoner kronor och i det ingår 77 lägenheter i Radiotornet i Järnbrott och 170 lägenheter i Torpa, västra Björkekärr.

I anbudningen för Torpa låg Kamgrad 15 procent lägre än de närmaste svenska. I fallet Radiotornet var de den enda. Lägenheterna i de båda områdena ska vara klara inom fyra år.

– Anbuden ligger i nivå med våra kalkyler och uppfyller våra övriga krav. Jag är mycket glad över det här samarbetet då det är ett resultat av vår satsning på att bredda marknaden i Göteborg, ett uppdrag som vi har fått ifrån vår styrelse och som finns i stadens budget. På lång sikt hoppas vi att vi ska få utländska bolag att etablera sig här i form av svenska filialer, säger Anna Nordén, tillförordnad vd för Framtiden byggutveckling AB, till GP.

Det är framtiden byggutveckling AB som sköter upphandlingarna för kommunala bolagen Poseidon, Familjebostäder och Bostadsbolaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.187