23948sdkhjf

​Växjöbostäder bygger klimatsmart i Bredvik

Projektchefen: " Vi ser en möjlighet att genom detta projekt kunna öka vår kunskap i hållbart byggande"
Växjöbostäder har vunnit markanvisning i Bredvik. Där planerar företaget nu att bygga bostäder, skriver man i ett pressmeddelande.

Växjöbostäders förslag innefattar 70 hyresrätter men man ska också utreda möjligheterna för ägarlägenheter. Projektet går nu in i en planeringsfas och målsättningen är att börja bygga de nya bostäderna under 2019.

– Vi är glada över möjligheten att bygga bostäder på Bredvik. Det är ett välkommet tillskott i vår markportfölj och vi ser stora möjligheter med platsen där miljön kommer att stå i centrum, säger Carina Herbertsson, projektchef på Växjöbostäder, i pressmeddelandet.

Vinsten togs hem i ett samarbete med LBE arkitekter. Arkitektens inspiration kommer från äldre städer som Eksjö och Visby.

– Vi vill skapa ett kvarter som påminner om den gamla staden med en tydlig avgränsning mellan det offentliga och privata rummet. Kvarteret ska också präglas av vårt tänk kring miljön; såväl som vår närmiljö som i ett större perspektiv. Känslan för kvarteret kommer vara gedigen, ombonad och inspirerande, säger Martina Johansson från LBE arkitekter.

I planen finns klimatsmarta hus med låg energiförbrukning, laddstolpar för elbil och en cykelpool. Man kommer också att möjliggöra odling och menar att det kommer att främja spontana möten, trygghet och vördnad om miljön.

– Vi ser en möjlighet att genom detta projekt kunna öka vår kunskap i hållbart byggande där vi i allmännyttan vill vara i framkant, säger Carina Herbertsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094