23948sdkhjf

Lansa satsar på Örebro

Bygger lägenheter som ska stå klara 2019.
Trots kontinuerliga varningar om en svag bostadsmarknad, har Lansa Fastigheter bestämt sig för att satsa på egenutvecklad produktion i Örebro. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Bygget kommer att påbörjas inom kort och om allt går som det ska, kommer de första hyresgästerna att kunna flytta in hösten 2019.

– Men vi nöjer oss inte med satsningen i Örebro. Med en stark ägargrupp i ryggen söker vi efter ytterligare mark på expansiva orter för att bygga i egen regi eller tillsammans med samarbetspartners, säger Claes Malmkvist, vd för Lansa Fastigheter, i pressmeddelandet.

Lansa Fastigheter har en ägarkrets av sex bolag inom Länsförsäkrings-gruppen. Affärsidén bygger på att bygga upp ett bestånd av hyresfastigheter på expansiva orter runt om i Sverige. Bolaget har sedan etableringen för två år sedan förvärvat i första hand nyproducerade fastigheter i bland annat Örebro, Karlstad, Umeå, Linköping och Upplands-Bro.

– Vi kommer att bygga 63 fina lägenheter i området Adolfsberg. Ett av Örebros allra bästa lägen och där vi redan har attraktiva bostäder. Vi är en långsiktig aktör och med vår stabila ägarkrets i ryggen ser vi nu att nya tillfällen dyker upp, både när det gäller markförvärv, nyproduktion och etablerade fastigheter, säger Claes Malmkvist.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078