23948sdkhjf

De vill effektivisera byggbranschen med innovativ app

Bland investerarna finns Roland Zeller, kända som investerare av p-appen Natural Cycles.
Kan byggbranschen bli bättre på att hantera en lågkonjunktur med hjälp av en app? Det tror Helsingborgsbaserade Fieldly som med sin mjukvara vill effektivisera det administrativa arbetet. Papper, penna och post-it-lappar ska ge plats för ett digitalt format, skriver Di Digital .

– Byggsektorn är den minst digitala av alla samhällsbranscher, bortsett från jordbruket. Den präglas av oerhört många ineffektiva arbetsprocesser, samtidigt som det alltid finns mycket att göra. I snitt är 40 procent av en hantverkares dag värdeskapande, resten går åt till att inhämta information, skaffa material och ritningar, säger Daniel Krusenstråhle, medgrundare och vd för Fieldly, till tidningen.

Bolaget grundades 2013 av Daniel Krusenstråhle och partnern Sven Paulin. Nu tar man in 12,6 miljoner kronor i investeringskapital för att utöka sin verksamhet. Bland investerarna finns Roland Zeller, kända som investerare av p-appen Natural Cycles, men även affärsänglarna Dan Nilsson och Mårten Öbrink samt skånska byggbolaggrundaren Christer Dahlén.

– Vi har tillbringat våra första fyra år med att bevisa att vi fungerar bra med små och medelstora bolag. Nu är vi vid en punkt när vi känner att vår produkt är redo för större utmaningar och så även vår organisation, säger Daniel Krusenstråhle till Di Digital.

Kapitalet ska användas till att utöka företagets sälj- och marknadsdivision. Man vill även expandera utanför Sverige och Norden och har blickarna på Tyskland. Fieldly kommer dessutom att flytta huvudkontoret från Helsingborg till Malmö och blir grannar med BIM Object och Zynka Bim.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094