23948sdkhjf

Byggföretag anspelade på metoo och hud i nyhetsbrev – får hård kritik

Läsaren: "Man känner sig helt utesluten som kvinna när sånt här uttrycks"
Företaget Byggutbildarna Rune Johansson AB anklagas för sexism. Det var i ett nyhetsbrev som det fanns en formulering och det är den som får skarp kritik, skriver Aftonbladet .

”Samtidigt ska ju, enligt vissa källor, livssaften börja rinna till, understödd av mer bar hud på alla kvinnor. Men av någon anledning uteblir denna känsla numera. Kanske på grund av årtalet i passet och färre hudytor på grund av me too”, stod det i mejlet som i grunden handlade om våren och vårkänslor.

Byggutbildarna Rune Johanson AB är ett utbildningsföretag inom byggbranschen. Nyhetsbrevet de skickade ut fick bland annat läsaren och byggingenjören Sofia von Hebel att reagera.

– Det är så plumpt formulerat. Hänvisningen till metoo-kampanjen i detta sammanhanget gör det ännu värre. Man har inte riktigt förstått vad det går ut på, och det gör mig ledsen. Jag blev väldigt glad när kampanjen kom och att den blev så ögonöppnande – det är så tråkigt att man hänvisar till den på detta sätt, säger hon till Aftonbladet. Hon fortsätter:

– Man känner sig helt utesluten som kvinna när sånt här uttrycks. Det känns olustigt, det här är utbildare som jag använt mig av och som är ansedda i branschen, och så uttrycks det så här klumpigt i ett massutskick. Är detta åsikter de har? De har säkert inte tänkt sig för, men någon borde ha reagerat innan det skickades ut.

Enligt Aftonbladet skickade Sofia sedan ett frågande mail om formuleringen. Ett nytt utskick kom där den strukits. Men trots detta förstår inte Rune Johansson, grundare av företaget, varför det rört upp känslor.

– Jag är helt otroligt förvånad. Det är ett kåseri. Det här är en överkänslighet jag inte hade kunnat drömma om. Det syftar till, som förr alltid har varit ganska känt, att under våren så börjar känslor komma från båda hållen och då kommer växtlighet och då kan kärlek börja. Sen är det kanske så här med metoo att många är mer försiktiga med att vara lättklädda när det är varmt. Men jag vet inte riktigt, det är ju ett kåseri som sagt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079