23948sdkhjf

Tyskt bud på Victoria Park

Starwood Capital har fått konkurrens om uppköpet.
Det är inte bara Starwood Capital som är intresserade av att köpa upp Victoria Park. Nu går tyska Vonovia ut med att de vill förvärva företaget och lämnar genom sitt helägda dotterbolag Deutsche Annington Acquisition Holding ett rekommenderat offentligt kontanterbjudande.

Man erbjuder sig att betala 38 kronor per A- respektive B-aktie, samt 316 kronor för varje preferensaktie. Totalt handlar det om cirka 9.555 miljoner kronor.

– När vi blev informerade om situationen av Victoria Parks finansiella rådgivare och började överväga ett vänskapligt erbjudande till Victoria Parks aktieägare insåg vi att bolagets ledning är likasinnade och delar vår affärsfilosofi, säger Vonovias vd Rolf Buch budet i ett pressmeddelande.

Jämförelsevis lade Starwood Capital den 3 april ett kontantbud på Victoria Park på 34,40 kronor för varje A- och B-aktie samt 315 kronor för varje preferensaktie. Summan låg totalt på 8.680 miljoner kronor – ett bud som styrelsen i Victoria Park uppmanade sina ägare att inte acceptera.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11