23948sdkhjf

Här är HSB:s plan för Bolidenplan

Bolaget ska uppföra ett hundratal bostadsrätter.
HSB bygger 440 bostadsrätter i Bolidenplan. Lägenheterna planeras byggas i triangeln där Årstastråket, Globenområdet och Enskede Gård möts, skriver man i ett pressmeddelande.

Det ska bli 310 bostadsrätter på Bolidenplan, samt 130 bostadsrätter på Konstgjutarvägen mitt över gatan. Fastigheterna kommer att innehålla lägenheter, lokaler och en förskola.

– Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda våra medlemmar ett så här fint citynära läge, strax söder om Södermalm. Det blir ett trevligt område med närhet till service, restauranger, förskolor och skolor, säger Stig Ahlén, affärsutvecklingschef på HSB Bostad, i pressmeddelandet.

Den nya bebyggelsen ska smälta in i den befintliga som består av lamellhus, punkthus och äldre villor. Arkitekturen blir varierad med skiftande höjder, material och former. Ett nytt torg kommer att fungera som Bolidenplans kärna och samlingspunkt.

Målet är att Bolidenplan ska bli en grön och hållbar kvartersstad med fokus på miljö och klimat. De nya kvarteren är omgivna av flera befintliga gröna parker, närmast ligger Lindeparken med fotbollsplan och lekplats. En helt ny skola, förskola och idrottshall byggs intill området.

Bolidenplan blir en del av den nya Söderstaden, där även det närliggande Slakthusområdet ingår. Söderstaden kommer att bebyggas och utvecklas till flera nya stadsdelar med restauranger, service och aktiviteter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078