23948sdkhjf

Ekesiöö expanderar – köper konkurrent i Gnesta

Förvärvet är en del av en moderniseringsstrategi.
Byggmaterialhandeln AB Karl Ekesiöö har köpt upp XL Bygg Bengtås Trä & Byggmaterial AB i Gnesta. Köpet är en del i Ekesiöös tillväxtstrategi som handlar om att modernisera och bli en större del av marknaden, skriver man i ett pressmeddelande.

– Vi vill att Ekesiöö ska finnas i ytterligare 100 år och då behöver vi förstärka vår position på marknaden både genom organisk tillväxt samt via förvärv. Bengtås är en bygghandel som påminner mycket om Ekesiöö och som värnar om det lokala både när det gäller byggare, privatpersoner och personal. Det känns oerhört bra att få ett tillskott i form av ett fint och välskött bolag med hjärtat på rätta stället, säger Stefan Ekesiöö, vd Ekesiöö, i pressmeddelandet.

Bengtås Trä & Byggmaterial grundades 1983. Idag omsätter företaget cirka 36 miljoner och har nio anställda. Från och med 30 april tar Ekesiöö över företaget och fastigheten. Tidigare ägare, Andreas Olsson, kommer fortsätta var verksam i bolaget. Bengtås Trä & Byggmaterial kommer även byta namn till Ekesiöö Gnesta.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094