23948sdkhjf

Sernekes planer för Fjätervålen tar form

Så ska byggföretaget utveckla fjällanläggningen.
Vi har tidigare rapporterat om Sernekes involvering i fjällanläggningen Fjätervålen . Nu skriver företaget i ett pressmeddelande att planerna börjar ta form. Serneke skriver att man kommer att satsa på fler stugor och lägenheter, ny sittlift, ny centrumbyggnad med hotell, camping, ökad satsning på alpin- och längdskidåkning samt året runt-aktiviteter. Ett utbildningscenter för det växande antalet Serneke-medarbetare är också en central del av satsningen.

– Planen är att bevara och utveckla det som är unikt med Fjätervålen men att utveckla anläggningen med långsiktigt hållbara lösningar i fokus. Ambitionen är att bli Nordens mest hållbara fjälldestination och en innovativ testbädd för hållbart byggande och digitalisering,
säger Ola Serneke, ordförande i Fjätervålen AB samt VD och koncernchef för Serneke Group, i pressmeddelandet. Han fortsätter:

– Vi är en starkt växande koncern och vi ser i Fjätervålen en möjlighet att bygga något riktigt bra för våra anställda. Vi ska vara marknadens mest attraktiva arbetsgivare och detta är ett sätt att
ytterligare stärka oss i den ambitionen.

Målsättningen är att hela utvecklingen och ombyggnationen ska vara klar 2028. Om visionen infrias kommer Fjätervålen då att ha mellan 1000 och 1500 nya boenden, ny centrumpunkt med bykänsla, flera nya liftar och pister samt verksamhet och aktiviteter året om.

– Vårt mål är att skapa en ökad attraktion och nya arbetstillfällen till regionen genom att långsiktigt och varsamt utveckla en skidort med fantastiska förutsättningar. Förutom att vi nu inlett ett
planarbete behöver vi också bygga en ny organisation och välkomna många nya drivna medarbetare som vill vara med på resan, säger Ola Serneke.

Fjätervålen AB och Serneke för nu diskussioner med Älvdalens kommun och andra myndigheter såsom Länsstyrelsen i Dalarna kring detaljplanefrågor och andra tillstånd med ambitionen att inleda exploateringen under 2019.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.187