23948sdkhjf

Kungsbackas nya badhus blir kommunens dyraste satsning någonsin

Med sina 12 000 kvadratmeter ska det kunna ta emot 300 000 besökare varje år.
Under onsdagen den 11 april tas det första spadtaget till vad som ska bli Kungsbackas nya badhus. Det skriver Göteborgdirekt .

Anläggningen kommer att byggas vid Kungsbacka sportcenter och många är angelägna att det blir gjort. Det gamla badhuset har nämligen sedan länge passerat sitt ”Bäst före”-datum.

– Det här är efterlängtat då det gamla badhuset är väldigt nedgånget och i dåligt skick, säger Catharina Norberg, kommunikatör på Kungsbacka kommun, till Göteborgdirekt.

Prislappen för badhuset landar på över en halv miljard kronor. Det gör också att det blir kommunens största investering någonsin.

Badhuset kommer att få en fullstor simbassäng med måtten 50 gånger 25 meter. Man kommer även att ha en bubbelpool och en rutschkana om delvis sträcker sig utanför bashusets väggar. Totalt handlar det om en yta på 12 000 kvadratmeter och ska ha kapacitet för 300 000 besökare, varje år.

– Vi bygger ju först och främst för våra kommuninvånare men alla är såklart välkomna, säger Catharina Norberg till Göteborgdirekt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066