23948sdkhjf

Thomas Concrete Group expanderar i USA

Vd:n: "Vårt mål är att vara bäst i branschen"
Göteborgsbolaget Thomas Concrete Group fortsätter sin expansion i amerikanska delstaten Georgia. I ett pressmeddelande skriver företaget att man köpt upp ett antal fabriker för fabriksbetong, åtta aktiva och 13 vilande, och säljare är Vulcan Materials Company.

Uppköpet innebär att man stärker sin position i Atlanta-området. I USA har Thomas Concrete Group verkat sedan 1985 och har idag 70 fabriker fördelade på delstaterna Georgia, South Carolina och North Carolina.

– Atlanta är en stor, växande och viktig marknad. Det är också där vi har vårt huvudkontor för koncernens USA-verksamhet. Förvärvet är ett led i den strategi vi lade fast 2013 om en starkare och mer sammanhållen koncern med mycket stor lokal närvaro. De nya fabrikerna i Georgia medför också ökad effektivitet och synergier i produktion, distribution och försäljning. Vi utvärderar nu vilka av de förvärvade tretton vilande fabrikerna som skall återstartas, säger Hans Karlander, VD och koncernchef för Thomas Concrete Group, i pressmeddelandet.

Med uppköpet räknar koncernen med att öka omsättningen med 400 miljoner kronor.

– Vårt mål är att vara bäst i branschen. Vi ser nu fram emot att välkomna våra nya amerikanska medarbetare till Team Thomas. Koncernens strategi är att växa och att ge bästa service till kunderna. Därför utvärderar vi kontinuerligt möjligheterna till strukturförändringar och potentiella förvärv, säger Hans Karlander.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.515