23948sdkhjf

Bra inköp av Veidekke

Veidekke stärker sin ställning i Göteborgsregionen genom att förvärva 90,1 procent av aktierna i Billström Riemer Andersson AB (BRA).

Såväl BRA:s kompetens som kundportfölj passar som hand i handske med Veidekkes nuvarande verksamhet och stärker samtidigt vår satsning i den växande Göteborgsregionen, säger Jimmy Bengtsson, vd för Veidekke Sverige.

Sedan starten 2007 har BRA vuxit snabbt och omsätter i dag cirka 1,4 miljarder kronor med ungefär 200 medarbetare, varav hälften yrkesarbetare. I första hand åtar sig företaget byggentreprenader, men har även kompetens inom anläggningsverksamhet och fastighetsutveckling. Fokus ligger på kommersiella projekt i tidiga skeden.

Tanken är att driva BRA vidare som självständigt företag och samtidigt dra nytta av de stordriftsfördelar och den ökade konkurrenskraft som möjliggörs i en större koncern.

Med Veidekke som ägare tillför vi kapacitet för fortsatt tillväxt och utveckling av vår affär. Veidekkes involverande arbetssätt och kompetens inom Virtual Design and Construction, installation och logistik är exempel på områden som kommer att stärka vårt kunderbjudande, säger Magnus Riemer, vd för BRA.

Ingen köpesumma har offentliggjorts.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094