23948sdkhjf

Hon blir ny vd och koncernchef för Sweco

Med 27 års erfarenhet inom Sweco är vd-posten nästa steg.
Sweco har utsett Åsa Bergman till ny vd och koncernchef. Hon kommer närmast från en roll som affärsområdeschef för Sweco i Sverige. Men i bolaget har Åsa Bergman 27 år erfarenhet av olika linjechefsroller.

– Vi är mycket glada för att Åsa Bergman blir Swecos nästa vd. Under sin karriär i Sweco har hon genomgående levererat goda operativa resultat. Hon förenar ett tydligt ledarskap och starkt resultat fokus med en djup förståelse för Sweco och vår affär. Därför är hon rätt person att leda och utveckla koncernen vidare, säger Johan Nordström, styrelseordförande i Sweco, i ett pressmeddelande.

Under Åsa Bergmans tid som affärsområdeschef har den svenska organisationen vuxit med cirka 2700 medarbetare och omsättningen har ökat med cirka 3,4 miljarder kronor.

– Jag är väldigt stolt och glad över förtroendet. Sweco står starkare än någonsin och har utvecklats från ett framgångsrikt nordiskt bolag till att bli det ledande konsultföretaget inom teknik, miljö och arkitektur i Europa. Jag ser fram emot att tillsammans med ledningsgruppen och våra 14 500 medarbetare utveckla Sweco mot fortsatt framgång, säger Åsa Bergman.

Hon efterträder Tomas Carlsson som lämnar Sweco efter drygt fem år.

– Jag har jobbat med Åsa under drygt fem år och vet vilken stark ledare hon är. Jag är fantastiskt glad att hon tar över som ny vd och koncernchef i Sweco, säger Tomas Carlsson.

Åsa Bergman tillträder som vd och koncernchef den 20 april 2018.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078