23948sdkhjf

Södra satsar på fossilfritt

Transporter viktigt framgångsområde

Södra:s arbete med en helt fossilfri verksamhet har gett resultat. Under 2017 ökade Södra andelen förnybara bränslen för att driva processer från 98,7 procent till 99,3 procent. Även inom de andra områdena har man gjort en tydlig resultatförbättring. Andelen förnybart bränsle som tankas vid Södras tankstationer ökade från 47 till 79 procent.

– Resultatet går tydligt framåt inom alla våra områden, säger Henrik Brodin, projektledare för fossilfrihet på Södra. Att vi redan nu kan se så stark utveckling beror på att hela organisationen arbetar fokuserat med hållbarhetsfrågorna.

Under året beslutade Södra bland annat om två investeringar i produktion av biodrivmedel: biometanol vid Södras massabruk i Mönsterås och biodrivmedel baserat på skoglig råvara i Tofte, Norge.

– Det här är mycket glädjande, både för Södra och för hela samhället. Det är ett kvitto på att övergången till fossilfrihet inte bara är möjlig, utan också på att vi i Södra har förutsättningarna att kunna visa vägen på detta område, säger Lars Idermark, vd och koncernchef, Södra.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078