23948sdkhjf

Nytt avtal sätter stopp för skenade kostnader på NKS

Efter ett halvårs förhandlande har landstinget fått till en fast prislista.
Nya Karolinska har varit ett föremål för kritik av skenande kostnader. Ett typexempel på när upphandlingar inte gått som de ska. Nu verkar det dock gå mot ljusare tider och efter nästan ett halvår av förhandlande, har landstinget lyckats pressa ner priserna för alla de småjobb som bidragit till skenande kostnader. Det skriver Svenska Dagbladet .

– Skanska har vikt ner sig och insett att man tidigare hade orimliga priser, säger finanslandstingsrådet Irene Svenonius (M) till SvD.

Och nog var priserna allt orimliga. Det har kommit fram uppgifter som visat att en diskho på en operationsavdelning kostat omkring 20 000 kronor. Man har även mottagit offerter och fakturor på uppåt 100 000 kronor – för uppsättning av en hylla eller flytt av en vattenkran.

Men nu har man lyckats få till en fast prislista för de 19 vanligaste småarbetena. Som mest kostar det 5500 kronor för montage och inköp av ett kodlås.

– Vi har fått en rimlig prissättning som är känd från början. Allt stötande är borttaget och en hylla med uppsättning ska inte kosta mer än 2 002 kr i fortsättningen. Granskningen gjorde att motparten mjuknade och insåg det orimliga i sina priser och vi har gjort en bra förhandling, säger Irene Svenonius till SvD. Hon tillägger:

– Än så länge är vi överens om 19 olika småjobb, men jag hoppas det kan bli fler.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094