23948sdkhjf

NCC bygger ut Högskolan i Halmstad

Det blir NCC som får i uppdrag att bygga ut Högskolan i Halmstad, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Det är en äldre fabriksfastighet som ska byggas om och anslutas med befintliga lokaler.
– Med ombyggnaden är all industriverksamhet borta i området och därmed skapas förutsättningar för att fortsätta driva utvecklingen av högskoleområdet och förverkliga visionen om kunskapsstaden Halmstad, säger Göran Christiansson, vd, Fragerus Fastigheter AB, i ett pressmeddelande.

Byggnadens fasad och form är k-märkt och därför kommer exteriören inte att förändras. Invändigt kommer dock lokalerna att omvandlas till funktionella ytor för högskolan. Det handlar om fyra hörsalar, lärosalar, ett hundratal kontor och labblokaler.

– Projektet är en del av ägarnas vision om att skapa ett sammanhängande campus, där omvandlingen av den gamla fabriksbyggnaden är en viktig del. Mellandelen binder samman lokalerna med en liknande byggnad som NCC redan 1995 byggde om till utbildningslokaler åt högskolan. Det känns därför extra roligt att vi nu få vara med och fortsätta utveckla området, säger Robert Karlsson, projektchef på NCC.

NCC startar arbetet omgående och ska vara klara vid halvårsskiftet 2020. Ordervärdet uppgår till 130 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094