23948sdkhjf

Nyab bygger ut Sunderby sjukhus

När psykiatrin ska få en ny byggnad, är det Nyab som fått ta sig an projektet.
Nyab har fått i uppdrag att bygga vuxenpsykiatrin vid Sunderby sjukhus. Projektet omfattar en byggnad på tre plan med en total yta på 12 000 kvadratmeter, samt utvändiga anläggningsarbeten och arbeten i befintliga anslutande rum. Beställare är Region Norrbotten.

– Vi har prioriterat detta projekt, det passar perfekt in i vår orderstock och är en viktig plattform för mig vid den fortsatta uppbyggnaden av affärsområde bygg inom kustregionen. Region Norrbotten är också en prioriterad kund för Nyab, inte minst då vi även innehar ramavtal för Kiruna och Gällivare, säger Samuel Lundkvist, arbetschef på Nyab, i ett pressmeddelande.

Kontraktsvärdet uppgår till cirka 225 miljoner kronor. Projektet kommer att starta under våren 2018 och tanken är att allt ska vara klart sensommaren 2020.

– Nybyggnadsprojekt är alltid intressanta för min del, detta är ett av de större byggprojekt som upphandlats i Luleå på senare år. Detta var högt prioriterat och det känns väldigt bra att ha bidragit med kalkylarbetet från start till att vi vann upphandlingen säger Rickard Alm, entreprenadingenjör på Nyab.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078