23948sdkhjf

Castellum investerar mångmiljonbelopp i kontorsfastigheter i centrala Stockholm

Företaget ska bygga om Sabbatsberg 24 som är från tidigt 1900-tal.
Fastigheten Sabbatsberg 24 och Stockholm Vattens tidigare huvudkontor från tidigt 1900-tal har sedan förra året varit i Castellums ägo. Nu skriver företaget i ett pressmeddelande att man ska inleda den första ombyggnadsetappen som ska omvandla cirka 9000 kvadratmeter till arbetsplatser.

Det är under våren 2018 som arbetet startar och investeringen beräknas uppgå till 307 miljoner kronor. Vidare räknar Castellum med att hela ombyggnationen blir färdig under 2019 års sista kvartal. Byggnaden ska sedan generera 40 miljoner kronor per år i hyresintäkter.

– Det är stor efterfrågan på kontorslokaler i centrala Stockholm. I och med ombyggnationen av fastigheten Sabbatsberg 24 breddar Castellum sitt utbud och kommer att kunna erbjuda unika kontorslösningar i ett extremt attraktivt läge nära centralstationen, säger Henrik Saxborn, Castellums koncernchef, i pressmeddelandet.

Castellum äger sedan tidigare flera grannfastigheter och planerar att på sikt, tillsammans med Stockholms stad och övriga fastighetsägare i området, utveckla och skapa ett koncept för hela Torsgatan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078