23948sdkhjf

Tellus Towers kan bli nytt landmärke för Sverige

Projektet som omfattar två skyskrapor kan bli något alldeles extra.
Tellus Towers kan bli två av norra Europas högsta byggnader. Huskropparna är planerade till att bli 58 respektive 78 våningar höga, och ska ge nytt liv åt Telefonplan i Stockholm. För att projektet ska bli verklighet har ett samråd, som ska pågå till slutet av april, skapas. Det skriver SSM i ett pressmeddelande.

Om Tellus Towers blir verklighet kommer byggnaderna att omfatta 1200 bostäder fördelade på hyresrätter och bostadsrätter, men även ägarlägenheter. Husen kommer även rymma hotellverksamhet, kommersiella ytor, gemensamhetsytor och ett besökscentrum för allmänheten. I mitten av juni väntas Stockholms Stadsbyggnadskontor ta ett ställningstagande.

– Dagens inledande samråd är en viktig milstolpe i processen för att realisera projektet Tellus Towers. Tellus Towers, i dess nuvarande planerade utformning, blir bland norra Europas högsta bostadshus och ett nytt landmärke för Sverige – men framförallt ett innovativt boende där olika upplåtelseformer inkluderas i samma byggnad. Tillsammans med den service hotellet ska erbjuda kommer vi att kunna skapa en unik kundupplevelse och framtidens boende, säger Mattias Roos, verkställande direktör och koncernchef för SSM, i pressmeddelandet.

Projektet Tellus Towers drivs sedan augusti 2017 av SSM och den globala finansiella aktören Partners Group. Fler samarbeten förväntas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078