23948sdkhjf

Grönt ljus för ungdomsbostäder på Larsberg i Lidingö

Projektet har gått i expressfart och ska stå färdigt i slutet av nästa år.
John Mattson Fastighets AB har gett Serneke Bygg AB i uppdrag att bygga 74 nya ungdomslägenheter i Larsberg, Lidingö. Det handlar om en totalentreprenad och bostäderna ska stå färdiga för inflyttning under fjärde kvartalet nästa år.

Projektet kallas U25 och är till för ungdomar mellan 18 och 25 år. Huset kommer att bli 11 våningar högt.

– Vi är nöjda med att ingå avtal med Serneke och har goda erfarenheter av företaget sedan tidigare samarbete i Larsberg. Projektet har drivits som ett expressprojekt i tätt samarbete med Lidingö stad och vi ser nu fram emot ett framgångsrikt och spännande byggskede, säger Siv Malmgren, vd John Mattson Fastighets AB, i ett pressmeddelande.

Projektet betraktas som ”expressprojekt” då steget från planuppdrag till antagen detaljplan gick på knappt ett år, vilket är en ovanligt snabb process.

– Förutom bra samarbete med Lidingö stad har John Mattson också haft god samverkan med Serneke i ett tidigt skede där båda parter har kunnat påverka projekteringen för att optimera produktionen, säger Thomas Enmark, projektchef på John Mattson och fortsätter:

– Löpande dialog med boende i området och övriga intressenter skapade dessutom ett intresse och en förståelse för projektet och gjorde att detaljplanen inte överklagades.

Bostäderna förmedlas av Stockholms stads bostadsförmedling.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078