23948sdkhjf

Skanska investerar mångmiljonbelopp i Göteborgsstadsdel

Lars Henriksson, regionchef på Skanska: "Det är en unik möjlighet i ett så pass citynära läge"
I den nya stadsdelen Södra Änggården, Göteborg, ska det så klart byggas bostäder. Nu meddelar Skanska att man tecknat avtal med Platzer Fastigheter, Ytterbygg samt Vilhelmsson & Carlsson om förvärv av byggrätter för bostäder – en kontrakt värt 290 miljoner kronor.

Avtalet omfattar cirka 325 lägenheter fördelade på tre kvarter. Skanskas tillträde kommer att ske i flera etapper efterhand som detaljplaner och fastighetsförrättningar får grönt ljus.

– Förvärvet ligger helt i linje med Skanskas strategi att vara en ledande bostadsutvecklare i Göteborgsområdet. Det här är en plats i staden som kan formas till den levande blandstaden det pratas så mycket om, med rörelse över större delen av dygnet. Det är en unik möjlighet i ett så pass citynära läge, säger Lars Henriksson, regionchef, Skanska Nya Hem, i ett pressmeddelande.

Området i sig kommer att bestå av kontor, skola, förskolor, parker, mötesplatser, serviceutbud och cirka 2000 lägenheter.

– Vi är väldigt glada för att ytterligare en stark aktör vill vara med och utveckla området Södra Änggården till en levande stadsmiljö, säger P-G Persson, vd, Platzer.

Byggstart är planers till 2020 och 2024 ska stadsdelen preliminärt vara klar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078